dimarts, 22 de gener del 2013

La siudá sin lei.. i sin leina


Des de que es va aprovar la nova normativa sobre civisme tenim l’autoritat local fent colzes per aprendre-se-la. Han hagut de fet la vista grossa, doncs la normativa és extensa. Cosa que ha fet que l’anarquia imperi pels carrers de Castellar, convertint-se en la “Siudá sin ley” fins que es van adonar d’aquesta situació i van sortir a fer complir la llei. Va ser quan un policia municipal anava a creuar el carrer i gairebé l’atropella un vehicle que circulava per l’esquerra, i el conductor traient el cap per la finestra li cridava “focòf”. El cap de bombers encara no ha detectat el foc mencionat.

Així que es va obrir un gabinet de crisi a la fruiteria els tres ninus. Vam nomenar al Nenuco Cagoncete com a cap del comissionat. L’agent Bartolomé Quedau Contucara ens informaria dels casos pels que han obert expedient. Jo com a delegat de premsa d’oli del MeB. Tres rots i dos pets després ens vam posar a analitzar les multes posades entre els dies 19, 20 i 21 de desembre, per determinar si són procedents:
 

Recull d'infraccions castellarenqu@s || Josepa Graelles
1. És multa a una moto que estava estacionada en la vorera del carrer Major. L’agreujant era que el sidecar ocupava part del carrer, per el que s’havia format una caravana de vehicles que arribava a l’era d’en Petasques. Qui va advertir a la policia va ser el mateix Petasques.
2. Es sanciona a una conductora que tenia el vehicle indegudament estacionat a la porta de l’institut. Ella protesta i llença alguns improperis a l’agent que tramita la denúncia. Declara que com moltes mares està esperant al seu fill i que serà un moment. L’inconvenient és que el seu fill és el professor de Tecnologia que s’ha oblidat de dir-li a la seva mare que aquell dia tenia reunió.
3. Es procedeix a tramitar sanció a una persona que parlava amb el mòbil mentre conduïa. La persona en qüestió al•lega que mentre condueix també parla amb el sant Cristòfol, amb el Tontón i amb el pi ambientador.
4. S’avisa a la grua per a que s’emporti un vehicle que estava en una plaça per a minusvàlids. El conductor del vehicle arriba en el moment que la grua es disposa a actuar i es justifica que el seu grau d’invalidesa és intel•lectual, ja que després de 12 anys intentant-ho encara no ha estat considerat vàlid per a tenir el carnet de conduir.
5. Es posa denúncia a un vehicle que va estacionar en un pas zebra. El conductor diu que no hi va estar més de dos minuts, però segons els denunciants va ser el temps suficient com per atropellar un pastor, dos cabres, els tres reis d’orient i haver fet destrosses en el parc natural de sant Llorenç de munt. La policia dóna la raó als denunciants que són membres del grup pessebrista de la capella de Montserrat.
6. S’investiga als infractors i es dóna la casualitat que la majoria d’ells es van treure el carnet a l’autoescola Carromero, la velocidad lo primero.

Finalment hem tingut accés a la polèmica carta que ha enviat el nostre alcalde als infractors. Diu:
Estimats veïns:
Feu el favor de repassar el codi de circulació.
Gràcies!!
Ignasi, el vostre alcalde.


 Col·laborador/a
El Forjador Recargolat

5 comentaris:

  1. vols dir la ciutat sin Leyva?

    ResponElimina
  2. en Leyva se'n va de vacances!!

    ResponElimina
  3. AJAJAJAJAJ a la feina m'han renyat de tant que he rigut llegint-ho. Sóc bibliotecari.

    ResponElimina
  4. Gràcies nois pel vostre sentit de l'humor!!! Fins i tot els polis deuen estar rient de bat a bat. Aquests polítics són la riallota del Vallès Occidental i part de l'estranger. No han sabut gestionar els seus problemes amb els seus treballadors i sobretot amb la poli, que en definitiva són els que els haurien de defensar si els volen apallissar. No trigarà gaire el dia en què els polis, fins els ous, no defensaran els polítics. Ai senyor!!!!

    ResponElimina
  5. avui els sociates volen multar a tot el conductor que escolti notícies sobre la sobirania de Catalunya, és un tema tabú!

    ResponElimina