diumenge, 28 d’abril del 2013

Tocant les pebrotades

INTRODUCCIÓ
Tocant-nos les boles || CEDIDA
Fa dies des del MeB vem iniciar la campanya “Jo No Sóc Brètol” una campanya no exempta de polèmica que va florir del record del Jo No Sóc Trànsfugahttp://nosoctransfuga.blogspot.com/. Tot i així, abans de desbarrar públicament hem contactat amb la gent de Siutadanus per saber com traduirien “Brètol” a les seves campanyes monolingües castellanes. Admetem que ens ha costat força obtenir una resposta ja que tots els components del Mirador en Boles ens vem escolaritzar en català i no dominem el castellanu, per això hem hagut d’utilitzar traductors virtuals per a poder comunicar-nos. Amb penes i treballs hem aconseguit una resposta que ens ha deixat estupefactes; segons aquesta bÖna gent brètol tindria diferents les següents traduccions: Cabrón, Joputa, esgraciao, etc. Contundentment podem dir que només a la poltrona podem trobar gent d’aquesta mena i, per tant, ens podem fotre tots la xapeta i que ens deixin de tocar les boles amb tal demagògia en majúscules amb font còmic sans amb l'alçada del nostre campanar.
 
NUS
Inicialment en Jimenes afirmava “12 contenidors van ser malmesos durant el 2012” i tots els castellarencs felicitàvem la campanya que, SEGUR,  evitaria el sobrecost de 15.780 euros per arreglar tals contenidors, els 6.360 euros de neteja de pintades, els 12.686 euros de mobiliari (gent que se’n duu els bancs de la major cap a casa) i els 5.070 euros per les afectacions de l’enllumenat. Òbviament amb el repartiment de xapes de "no soc brètol” s’evitarà la recollida de botellots que, segons fonts de la mano negra de l’alcaldia, ens costa 42.142 euros. A mes, sense brètols els contenidors no es desbordaran i tothom guardarà les escombraries als portals fins que estiguin buits, cosa que evitaria 37.545 euros, efectivament Mister Watson; els desbordaments surten cars!

Hem estat fent càlculs sobre el cost de la campanya i, tot i el risc d’obviar alguna despesa ens permetem imaginar el pressupost:
Pagar a la comissió que ha redactat l'ordenança (inclòs el vermut final): 17.000€
Pagar a l'equip administratiu que ha fet el resum econòmic: 22.000€
Pagar als polítics que han debatut i aprovat la campanya: 93.000€
Pagar a l’equip dissenyador de la campanya: 78.000€

Pagar el material i elaboració de la publicitat: cartells, xapes, el vídeo, etc: 242.000€
Pagar un curs de formació policial per entendre l’ordenança: 37.000€
Total cost campanya “Bretolades” sense arrodonir: 500.000

Hem estat atents al dia a dia castellarenc i tot i que el regidor de seguretat i sindicalista motivat, senyor Ley-và, ha emès un comunicat assegurant que la urbana està fent-se seus els coneixements del civisme i que deixarà estendre tangues amb estelada als balcons, sembla que a la pràctica suspenen confonen el conceptes MOTO – COTXE.

Ere una moto o que ere || CEDIDA


ESTACIÓ DE DESENLLAÇ
Finalment només cal recordar que el típic i arrelat costum de banyar-se a la piscina que havia passat a convertir-se en banys al sortidor de la Major, contínuament, queda abolit. El civisme només permet privatitzar piscines municipals. 

Compaginador
L’home acollonidor

7 comentaris:

  1. Cualquier ejercicio de crítica, aunque sea humorística se debe basar principalmente en informaciones contrastadas. Porque de no ser así, el ridículo está garantizado. La falta de imaginación y gracia, que por lo visto y leido ustedes la tienen por castigo, me impide sinceramente entender que pretenden con esta publicación. Con todos mis respetos, y con un espíritu de crítica reflexiva, reconozco que no están ni a la altura del Actual. Y eso debería preocuparles. Dediquen un poquito más de esfuerzo, como mínimo a enterarse bien de las cosas, y después "el humor" ya lo interpretaremos los demás.

    ResponElimina
  2. Olé tu! En Cervantes deixant un comentari a tan humil bloc.
    Doncs jo li vull preguntar: Vuestra merced ¿ cree que durante el anyo 2012 de nuestro senyorito, la reposicion de mobiliario urbano nos costó 120 mil euros?
    A lo que el post se refiere, contrasta los datos y le presta un ábaco para que haga sus sumas (aun sabiendo que usted es de letras, no le puede representar una labor extraordinaria) para que pueda llegar a la conclusión de que la campanya es pura demagogia, basada en cifras en las que mezcla xurros con merinas.
    Aun suerte de que se aborde el tema con humor, ya que tomaduras de pelo vamos sobrados, y si usted tiene más datos para contrastar muéstrelos en su ejercicio de crítica al post, como bien dice y no hace.
    Finalmente, disculpe el mal uso de las enyes, pero aquí uno ya está hasta el conyo de senyores refinados con gustos exquisitos y bolsillos rotos.
    Hasta más ver, saludos y felicidades bretolillos!!

    ResponElimina
  3. és un siutadanu que no ha entés l'article? fent una crítica reflexiva afirmaria que vosté té problemes de raonament, con todos mis respetos tambien

    ResponElimina
  4. Aparte de los seis euros que me puede costar el ganberrismo, también me preocupa el euro que me cuesta el Actual, y me jode que cuando se presentan soluciones en un Pleno para abaratarlo, haya quien tenga los cojones de decir "sólo cuesta un euro a cada castellarense". Pues que pague él los 23.272€ que se pierden cada año con el ACTUAL o que abarate hasta que nos cueste 0€. Menudo morro tiene el que lo dijo, seguro que en su casa, si pierde un grifo, no se molesta en apretarlo. Vaya chuleria.

    ResponElimina
  5. felicidades por el buen humor Mirador en Bolas, en contra de lo que dice alguna persona, la verdad es que es mejor que el del pamfleto socialista.

    Felicidades tambien a yo no soy transfuga, me he pasado un buen rato leyendo y una se entera de cosas que jamas havia leido, que tome nota el Actual. El JR famoso ese era socialista?

    ResponElimina
  6. Por que conyo escribis en castellano, si el bloc es polaco y seguro que soys catalanes i lo haceis pa joder.

    ResponElimina
  7. El anònim del 30 d'abril dice: No me referia a este artículo en particular. Era una reflexión sobre anteriores escritos. Seguro que comparto con ustedes muchas de las críticas que merece este equipo de gobierno, insisto es el menos malo de todos los que son y están, pero eso no significa que por formar parte de este o de cualquier otro gobierno se traspasen las barreras mínimas de respeto hacia personas concretas. Gracias por lo de Cervantes y aprovecharé para comparar su humor con el de los Morancos.

    ResponElimina