dimarts, 5 de febrer del 2013

Eto eh el Bronx!



Després de la campanya nadalenca, en la que la policia va regalar multes complint indiscriminadament amb la seva tasca de posar ordre, les protestes dels afortunats va fer que des de l’ajuntament es prenguessin mid@s. L’edifici consistorial segueix fent 22 metres de façana segons les passes del regidor d’urbanisme, 34 metres segons les passes del regidor de seguretat que pren les mesures de puntetes.

Amenaça a l'agent 1030. Verídic || Josepa Graelles
Em truca l’agent Bartolomé Quedau Contucara per parlar amb urgència del tema. Quedem al cafè del sol, ante el paligru. I a més de nit. L’agent es mostra preocupat, amb cara de no dormir. Els darrers dies han estat un malson per ell i els seus companys, a qui els han tocat el crostó i a algun la barra sencera. “Ara resulta que ja no som l’autoritat” m’exclama tot explicant-me que l’ajuntament ha decidit anul·lar totes les multes de la campanya de nadal. Em passa una foto d’una amenaça que li han fet a l’agent LOBO.
Cotxe amb multa del senyor Lumés || CEDIDA

Resulta que  l’ajuntafems que ha dissenyat un “magnífic” codi sobre civisme i convivència, sense que l’hagin començat a difondre per a que se l’aprenguin els ciutadans,  ara estan en contra del codi de circulació, tant que fins i tot els regidors com en Lumés aparquen en la zona blava sense pagar. Tanmateix, l’agent Quedau es pregunta per què l’alcalde accepta al seu mur del facebook comentaris de persones que ja posats a saltar-se les regles, atempta contra les normes ortogràfiques.

Ens sorprèn que algú li vulgui fer les engonals brasileres a una moto, però després d’unes indagacions descobrim que la moto estava estacionada en la vorera. Fent un intent de tolerància arribem a la conclusió de que s’hauran de posar alguns cartells per advertir de la sancionabilitat en totes les voreres del municipi, per a que tothom ho pugui entendre en el llenguatge dels nostres veïns. El text serà el següent:
Queixa facebook tolerancia CERA|| CEDIDA
“PROIVIDO ESTACIONAR LA AMOTO EN LA CERA”
Queixa facebook YO SOY LA AUTORIDAD || CEDIDA

Aquest comentari venia acompanyat d’uns quants comentaris més en els que amenaça a l’alcalde amb no donar-li el vot. Deduïm que hi ha gent que no va veure Barrio Sésamo i té problemes per diferenciar entre “Dentro” y “Fuera”. I òbviament des de que l’ajuntafems anul·la multes (o muntes, segons fonts autòctones) es dubta de l’autoritat del cos policial. S’haurà de buscar la manera de donar la raó a tan afectada persona, per la que se li atorgarà una llicència de Gual Intermitent, enlloc de permanent, assegurant el seu valuós vot.

 Davant aquesta situació el proper dissabte 9 de febrer hi haurà oposicions al carrer major de la nostra vila per a decidir qui serà el proper xèrif per a restablir l’ordre. No sabem si en Leiva hi anirà amb uniforme ianqui o amb indumentària índia. 


Col·laborador/a 
El Forjador Recargolat


2 comentaris:

  1. Fins on jo arribo l'alcalde a aquestes persones els hi va contestar correctament sense dubtar en cap cas de l'autoritat del cos policial però vaja, igual ho he somniat. Per un altre cantó sóc la primera a la que li fan mal els ulls amb les faltes d'ortografia però no crec que la solució sigui riure's de gent que, pot ser, no ha tingut la sort que vostè i que jo d'anar a una escola i aprendre.

    Per un altre cantó, si hi havia indicis de què es van posar multes en una mena de vaga de zel, és normal, que s'hagi intentat solucionar. I conste que a mi no em van posar cap i aquest tema no em toca per enlloc però em sembla que qui més qui menys potser busca tirar merda a sobre d'altres. Salutacions

    ResponElimina
  2. tenim el que ens mereixem, per això el millor que ens queda és prendre-ho amb humor. I ara em posaré catxonda amb el zel: l'alcalde va poder respondre ja que quan se li obre el navegador amb el facebook li surt un missatge que li diu "Esta página está escrita en kazurrés, ¿quiere que se la traduzcamos?". El trist és que si hi ha gent que no sap escriure correctament, probablement no sap interpretar les lleis correctament i per als seus dubtes té la web de la DGT, no el mur de l'alcalde. El més trist és que ni els regidors escapen a les infraccions, i la "gent amb poc nivell cultural" imita conductes "presumptament" exemplars.
    Salutacions!!
    Antònima

    ResponElimina