dijous, 14 de febrer del 2013

L’OSBgate 2ª part


Ens trobem reunits de nou a la fruiteria els 3 mininus per a fer un seguiment de la problemàtica sorgida a la residencia de l’Obra Social i Benèfica. M'assegué afirma "estan a punt de ser la Tanca Social i Benèfica"

M'assegué reunida amb les treballadores de l'OSB || Josepa Graelles
En Doraemon ens posa al dia:
Des de l’ajuntament com a primera mesura s’han venut un edifici per a cobrir, edificilment, part del deute, però que no modifica les retallades salarials que afectaran a tota la plantilla, ja que els qui compren l’edifici són els mateixos que reclamen el deute i els mateixos que han fet anar el taxador que ha valorat l’edifici a preu de ganga style. Encara estan ballant.

Des de la oposició s’ha reclamat depurar responsabilitats pel forat de deute. Se’ls ha respost que, en el nostre municipi, és tradició mantenir les depuradores sense funcionar i pagar la multa quan vingui. S’ha demanat que en aplicació de la constitució, es faci repartiment de la riquesa atenent l’interès general, per el que les retallades salarials només afectin als qui cobrin més del triple del Sou Mínim Interprofessional. Es resol que atenent que no hi ha riquesa a repartir, es repartirà la misèria, entre els més pobres, òbviament.

Davant de tanta impotència per a poder lluitar contra una injustícia més, fruit d’anys d’estafa, es pregunta si les treballadores han demanat ajuda al 15M. En Tom, antic company d’en Jerry intervé per a exposar-nos l’estat del 15M a Castellar del Vallès. Ens estranya que parli ja que no hi estem acostumats, però ens aclareix que quan van fer un ERO que afectava a 2 treballadors de la Hanna-Barberà (del Vallès), ell i en Jerry es van quedar al carrer, fet que el va portar a buscar-se les garrofes en el món del porno. Primer va començar amb petites frases, com “fes-me mal gateta” o “a veure si em trobes els tres peus”, més endavant arribaria a fer algun monòleg, però vam insistir en no saber-ne detalls.

Ens explica que el moviment 15M de la vila ha desaparegut, que alguns d’ells han passat de la protesta amb cassola a l’agricultura, per a trobar un ús raonable de les cassoles. D’altres s’han passat al moviment independentista, dels quals els més radicals demanen la independència del municipi, amb dos parells de puig de la creus. Algun activista ja ha deixat d’indignar-se i ara es passa el dia enganxat davant la tele mirant el 3/24 amb quantitats industrials de crispetes i ulleres 3D; de tan en tant surt al balcó per llançar coets tot celebrant un nou cas de corrupció.

Així doncs, la lluita de les treballadores de l’OSB (me quita las penas), actualment es troba amb el suport del grup municipalista l’AltraMeu i de l’Esquerda Republicana de Gatalunya. També han rebut suport del grup Copular, tot i que desconeixem amb quines intencions, bé, en Tom té les seves sospites. Per si de cas, les treballadores han contractat un advocat per fer la festa més intensa i la corporació imposa un nou administrador (del deute) que surt de Caixa Orus Sabadell, expert en acomiadaments, prejubilacions i auditories: amb tots vosaltres Enrik Torr@s. 

Dissolem la reunió emplaçant-nos per a quan rebem noves notícies, els assistents s’encomanen a la santa curiositat, pregant que els protegeixi. Amén. 

Tu bi... continyut!!

Col·laborador/a 
El Forjador Recargolat

1 comentari:

  1. Resumen de Enric Torres

    Director Auditoria Interna en UNNIM
    Director Organització en Caixa Sabadell
    Auditor de cuentas en Auditor de Cuentas Independiente
    Director de Formació en Caixa Sabadell

    ResponElimina